WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website

Działania KONE w związku z pandemią koronawirusa

Informacje prasowe Opublikowano 03.18.2020

Naszym priorytetem jest dobro Pracowników i Klientów KONE. Podejmujemy zdecydowane działania w celu ograniczania skutków pandemii zarówno na poziomie lokalnym, jak i globalnym, postępując zgodnie z przepisami i zaleceniami władz oraz międzynarodowych organów, takich jak Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) czy International SOS.

Fabryki komponentów dźwigowych KONE w Lombardii kontynuują produkcję, jednak wprowadzone w wielu krajach ograniczenia w przemieszczaniu się ludzi nie pozostają bez wpływu na nasze działania logistyczne. Jakkolwiek transport towarów między państwami jest wciąż możliwy, musimy liczyć się z prawdopodobnymi opóźnieniami niektórych naszych dostaw. Szczegółowych informacji odnośnie do realizacji konkretnych kontraktów udzielają odpowiedzialni za nie Przedstawiciele działów handlowych, serwisowych i montażowych KONE.

Wspólnie z naszymi Dostawcami i Podwykonawcami dokładamy najwyższych starań, aby ograniczać do minimum negatywny wpływ pandemii na bieżące działania firmy i realizację zobowiązań wobec naszych Klientów. Dotyczy to wszystkich obszarów naszej działalności tj. dostaw nowych urządzeń, usług konserwacji oraz modernizacji dźwigów. Szczegółowych informacji odnośnie do realizacji konkretnych kontraktów udzielają odpowiedzialni za nie przedstawiciele działów handlowych, serwisowych i montażowych KONE Sp. z o.o.

Naszym głównym celem pozostaje niezmiennie dobro Pracowników i dbałość o naszych Klientów oraz Użytkowników wind i schodów ruchomych.

Jak bezpiecznie korzystać z windy podczas pandemii koronawirusa?

1. Unikaj dotykania przycisków gołą ręką.

KONE_koronawirus - unikaj dotykania przyciskow

2. Nie wsiadaj do windy, jeśli liczba pasażerów uniemożliwia zachowanie odpowiedniego między nimi dystansu – poczekaj na następny kurs lub skorzystaj ze schodów.

KONE_koronawirus - unikaj tłoku

3. W kabinie nie rozmawiaj z innymi pasażerami, jeśli nie możesz zachować bezpiecznej odległości określonej obowiązującymi przepisami.

KONE_koronawirus - trzymaj dystans

4. Regularnie czyść i dezynfekuj windę oraz schody ruchome, zwracając szczególną uwagę na przyciski, ekrany dotykowe i poręcze.

KONE_koronawirus - dezynfekuj

Instrukcje i zalecenia – do pobrania przez Zarządców nieruchomości